Poslednja izmena
21.06.2016

 

 

 
 Mesna Zajednica Liman

Create Your Badge

 Mesna zajednica  
Komentari
Dobre vesti iz "Čistoće"
 

21.06.2016.

Juče su MZ posetili predstavnici JKP «ČIstoće» Jankov Danijela, Piljić Zoran i Petar Petrović koji su neposredno zaduženi za higijenu, čistoću i odnošenja smeća u gradu. Goste je primio predsednik Saveta MZ, Milorad Reljić. Na sastanku gosti su objasnili da je do zastoja u odnošenju smeća sa ulica prethodne nedelje, ne samo u našoj Mesnoj zajednici, već i u čitavom gradu, došlo zbog kvara na oba kamiona koja se koriste za istovar smeća iz podzemnih kontejnera. Ali taj problem je sada već prošlost i, u nadi da se on neće ponavljati, u ovom kratkom izveštaju sa sastanka radije ćemo govoriti šta su predstavnici JKP najavili.

Uskoro, svakako pre žešće letnje sezone kupanja i pre Exita počinje kompletna zamena nadzemnih kontejnera u gradu. Naša MZ će se novim kontejnerima opremiti možda i do kraja ovog meseca. Radi se o potpuno novim kontejnerima (uz jedan manji broj popravljenih), dakle potpuno funkcionalnim, sa ispravnim točkovima i – čistim. Ako se ovo obećanje Čistoće ispuni uskoro će stari, dotrajali, prljavi kontejneri biti ružna uspomena grada.

To je vrlo važno za naš grad, ne samo zbog nas samih, već i zbog naših gostiju iz drugih gradova i zemalja. A turista je, kako govore zvanični podaci, sve više. Nama je svakako drago kada gostima možemo da pokažemo umiveno i čisto lice grada. Sve ovo posebno važi za MZ Liman kroz koju tokom leta svakodnevno prođe više desetina hiljada ljudi koji odlaze na najlepše prirodno kupalište Dunava, na naš čuveni Štrand i koji svakog dana provedu nekoliko sati šetajući se na najlepšem šetalištu grada, na Sunčanom keju.

Gosti su nas obavestili i da će kod dečjih igrališta biti postavljene korpe za otpatke – ukoliko ove već ne postoje. A upravo na nedostatak tih korpi žalili su se naši sugrađani iz Veljka Petrovića 8, jer je ispred ove zgrade nedavno postavljeno igralište, ali bez korpi.

Razgovaralo se i o problemu krupnog otpada, te mogućnosti da naša MZ ove godine dobije još nekoliko podzemnih kontejnera.

Na kraju gosti su nam dali svoje telefonske brojeve uz molbu da ih bez oklevanja pozovemo ako ubuduće vidimo da oko odnošenja smeća postoji neki problem.
Ako se sve to što je na sastanku dogovoreno ispuni, moći ćemo da kažemo samo: Tako se radi, svaka vam čast.

Saša Zorkić

Još
Čistoća u akciji
Čistoća u gradu kulture
Naš izum: podzemno-nadzemni kontejneri
Kontejneri: nikad gore i prljavije
Kontejneri: godinu dana kasnije
Kontejneri: ovo nije dostojno naše MZ
Kontejneri: Dan treći
Konačno očišćen prostor za kontejnere u M. Grgurove!
Kontejneri okupani suncem - šta s perjem?
 

Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar

 

Vrh strane

 

ULICE MZL
STATISTIKA MZ "LIMAN"

 

GRAD

Organizacija Grada Novog Sada

Gradske četvrti
Novog Sada

Javna preduzeća
čiji je osnivač skupština grada

Javno-komunalna preduzeća

Mesne zajednice
Novog Sada

 

LIMAN

 

Šta zanči reč liman?
Znate li šta znači reč liman?

LIMAN KROZ ISTORIJU
Sve je počelo 1764. sa Velikim limanom...

LIMANI - gradske četvrti Novog Sada
Koliko ima limana u Novom Sadu? Četiri. A znate li gde je koji?