Poslednja izmena
01.07.2016

 

 

 
 Mesna Zajednica Liman

Create Your Badge

 Mesna zajednica  
Komentari
Polomljena stabla na keju
 

01.07.2016.

Nakon što je pre nekoliko dana gradom protutnjala snažna oluja predivno šetalište na Sunčanom keju je pretrpelo znatnu štetu koja je naružila ovaj dragulj grada. Najmanje 27 maldih sadnica graba, koliko smo mi prebrojali, izlomljeno je i unišeteno.

Ove sadnice su ukras celog šetališta i kako rastu tako postaju sve atraktivnije. Na žalost, danas je šetalište siromašnije za nekoliko desetina njih. Neke su se još ranije osušile, a ovih 27 je uništila oluja. Bar su takve ocene nekih naših sugrađana. Drugi opet pomišljaju da je u pitanju vandalski čin. Neki govore da su sadnice morale biti obezbeđene drvenim podupiračima pošto su još dosta mlade i nedovoljno jake da se odupru jakoj oluji. Svašta se priča.

Da bismo dobili bliže i merodavnije informacije o lomljenju stabala na keju, putem i-mejla, smo se obratili Gradskom zelenilu. Interesovalo nas je da li postoji odluka ovog javnog komulanog preduzeća da se nedostajuća stabla zamene novim. Bilo je to pre dva dana, ali odgovor još nije stigao.

Srećom, MZ ima veoma dobre poslovne odnose sa nekim radnicima JKP "Gradsko zelenilo" pa smo tako saznali da se radi o mladim sadnicama graba koje ne postoje kod nas i moraju da se uvezu. Namera da se šetalište na Sunčano keju dovede u prethodno stanje postoji, ali izgleda da ćemo na njega morati da čekamo bar godinu dana, jer tek treba da se odobre novčana sredstva za kupovinu novih stabala, što najranije može da se dogodi sledeće godine.

Informacija o pričinjenoj šteti od oluje sa sajta Gradskog zelenila:

"Nevreme koje je sinoć zahvatilo Novi Sad napravilo je veliku štetu na drveću širom grada i u prigradskim naseljima. Čim je nevreme počelo, dve interventne ekipe „Gradskog zelenila“ izašle su na teren i, po prijavama građana, uklanjale oborena stabla i grane sa kolovoza i trotoara, kako ne bi dolazilo do većih zastoja u saobraćaju. Do ovog trenutka uklonjeno je preko 40 oborenih stabala i više stotina grana. Najviše intervencija bilo je na Limanima, posebno kada su u pitanju topole u blizini Rektorata, u Limanskom parku i jedno veliko stablo na Štrandu.
U jučerašnjem nevremenu povređenih nije bilo, a pričinjena je manja materijalna šteta."

Saša Zorkić

Još
 
 

Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar

 

Vrh strane

 

ULICE MZL
STATISTIKA MZ "LIMAN"

 

GRAD

Organizacija Grada Novog Sada

Gradske četvrti
Novog Sada

Javna preduzeća
čiji je osnivač skupština grada

Javno-komunalna preduzeća

Mesne zajednice
Novog Sada

 

LIMAN

 

Šta zanči reč liman?
Znate li šta znači reč liman?

LIMAN KROZ ISTORIJU
Sve je počelo 1764. sa Velikim limanom...

LIMANI - gradske četvrti Novog Sada
Koliko ima limana u Novom Sadu? Četiri. A znate li gde je koji?