Poslednja izmena
04.12.2016

 

 

 
 Mesna Zajednica Liman

Create Your Badge

 Mesna zajednica  
Komentari
Zagušenje kanalizacije i postupak
 

04.12.2016.

Četvrtak 1. decembar.

Zagušila se kanalizacija, negde između našeg odvoda i ulice. Zovem šeficu. Kaže javiće Peri. Traži da joj napišem mejl sa opisom, treba joj pokriće za izlazak majstora. Pišem mejl, čekam majstora. Posle pola sada došao majstor, naš, opštinski, Mile zvani Munja. Svi znamo da ništa on neće popraviti, ali taka je procedura.

Majstor zagleda, pušta vodu, odvrće slavinu - curi iz odvoda. Kaže majstor: ajde da vidimo podrum. Zovem predsednicu skupštine zgrade za ključ, ne javlja se. Zovem interfonom komšiju na petom spratu, on ne razbire šta govorim. Odlazim na peti sprat, objasnim, kaže, nije to kod nas kvar. Mi smo sve popravili. Nema veze, odgovorim, dajte mi ključ. Silazim dole, ključ pogrešan. Penjem se na peti, komšija se izvinjava, dao mi je pogrešan ključ. Sad mi daje pravi. Silazim dole, otvaramo podrum, ulazimo, svetlo ne radi. Uključujemo bateriju, vidimo nešto curi, sliva se niz zid, ali to nema veze s nama.

 

Izlazimo, majstor obilazi zgradu, otvara dva šahta, pilji u cevi. Kaže povuci vodu da vidim koja je cev. Povlačim vodu, on ništa ne vidi. Treba mu, kaže sajla, ali duža, koju on nema. Posle kaže, ne vredi, zovi Vodovod i kanalizaciju. Zovem Vodovod i kanalizaciju, kažu, nije to naše. Naše je samo do zgrade, zovite Stan. Zovem Stan, kažu, a pa vi niste naš klijent, zovite preduzeće koje vam održava zgradu, piše na vratima. Idem da vidim šta piše, a piše G.I.S. Zovem. Pita ženska koji je broj stana. Reko, nema broja mi smo MZ, sa ulice. Dobro, javiće kada će majstor doći. Posle 20 minuta kaže, doći će majstor za pola sata – sat. Kroz pola sata dolazi majstor. Zagleda, pušta vodu, curi na sve strane. Uzima sajlu, buši i burgija, ništa ne pomaže. Kaže, zagušenje je veliko, moram po mašinu. Odlazi po mašinu. Dolazi naš, opštinski majstor Mile Munja, kaže: ja svratio da vidim su li došli majstori iz Vodovoda, da te ne ostavljam samog s problemom. Ok, fala, rekoh, došli su i otišli po mašinu. Da, kaže Mile, to oni moraju sa ulice da odgušuju. Odlazi. Dolaze dva majstora Gisa. Uključuju mašinu drndaju i burgijaju. Ništa se ne dešava, voda i dalje curi kad god u zgradi neko povuče vodu. Kažu, moramo to izvana. Odlaze, otvaraju šaht, zagledaju. Zatim burgijaju. Ništa se ne dešava. Pitam da nije možda zagušenje u drugom šahtu. Nije, kažu, ovaj je vaš. Burgijaju – ništa. Sad počinju da se nerviraju. Rade, drndaju. Posle vidim prešli na drugi šaht. Mašina zuji, oni buše.

I onda sve proradilo. Majstori pokupili alat, kažu eto, ako opet bude problema, zovite. Odoše.

Petak 2. decembar.

Jutros nas u MZ zatekla poplava. Zovem majstore. Došli u dva sata. Ponovo sve zagledaju, kažu, ajmo u podrum. Penjem se na peti sprat po ključ. Silazim, otvaramo podrum. Nema svetla, palimo bateriju. Sve isto kao i juče. Majstor spolja burgija. Ništa se ne dešava. Opet burgija. Odlazimo iz podruma, kaže majstor, tu smo gotovi. Penjem se na peti, vraćam ključ, silazim. Iza zgrade majstori burgijaju. Kažu, betonska ploča je nasela na kanalizacionu cev, fi 60, i secovala je. Treba dijagnostika kamerom.

I tako dalje. Posle kažu, mi smo odgušili šta ima da se odguši, mora dijagnostika. Za sad je dobro, ali to će potrajati ko zna koliko, možda jedan dan, možda pola godine. Odoše.

Saša Zorkić

Još
 
 

Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar

 

Vrh strane

 

ULICE MZL
STATISTIKA MZ "LIMAN"

 

GRAD

Organizacija Grada Novog Sada

Gradske četvrti
Novog Sada

Javna preduzeća
čiji je osnivač skupština grada

Javno-komunalna preduzeća

Mesne zajednice
Novog Sada

 

LIMAN

 

Šta zanči reč liman?
Znate li šta znači reč liman?

LIMAN KROZ ISTORIJU
Sve je počelo 1764. sa Velikim limanom...

LIMANI - gradske četvrti Novog Sada
Koliko ima limana u Novom Sadu? Četiri. A znate li gde je koji?