Poslednja izmena
03.02.2016

 

 

 
 
 Mesna Zajednica Liman

Create Your Badge

 MZ  
Komentari
Ponovo u MZ
 

03.02.2016.

Kao i pre godinu dana tako sam i ove, tj. od sredine decembra do kraja januara, bio član komisije zadužene za popis računarske opreme Grada. To je zanimljiv i dosadan posao. Istovremeno. Ponekad je i naporan, i to fizički. Nemate pojma gde sve naši službenici drže svoje računare. Malo je kompjutera koji su dostupni, većina je zabačena u duboko ispod stola, ili između stola i zida, ili čak u nekim uzanim ormančićima pored stola, a tik uz zid, tako da im se vidi samo dugme za uključivanje. Na njima su paketi raznih papira, predmeta, obrazaca i formulara, džezvi, šoljica za kafu, šoljica za čaj. Mnogim damama oni su zgodna polica za njihove tašne i torbe sa namirnicama za kad krenu kući. Štampači su zatrpani gomilama papira i naslagama Službenih listova i sličnim materijalima. E u takvim slučajevima, koji inače nisu retki, moramo da se zavlačimo, vadimo računar, pazeći da ne iščupamo koji kabel i da onda dotični zagledamo sa svih strana u potrazi za inventarskim brojem. A ti brojevi,takvo je neko pravilo, nikad nisu tamo gde treba nego su uvek skriveni na zadnjem mestu koje pogledate. Posle pet takvih kancelarija počne da vam se vrti u glavi, a o kičmi da i ne govorim.

 

Popisivanje opreme

Ali u ovom poslu upoznate gradske službenike. Neki su nas zapamtili još od prošle godine. Neki čim uđemo počnu da govore šta im od opreme ne radi, iako nismo zbog toga došli. Neki i ne obraćaju pažnju na nas, nekima dobro dođemo za kratak razgovor, neki su besni, ali većina je ljubazna. Ponekad nas dočekaju s mudrim rečim: „Znate, vi to ne radite kako treba. Kad popisujete opremu vi treba...“ pa nas onda prosvetle.

Srećom, u Skupštini gde smo se najviše i zadržali, postoji sjajan restoran sa odličnim sendvičima pa nam je tu bio štab i kancelarija za dogovore. A kad smo kod zgrade Skupštine, otkrio sam da postoje neke kancelarije za koje znaju samo najstariji radnici i po koji portir. Zabačene su na krajevima hodnika tamo gde mislite da se zgrada završila. U nekima sede koleginice i kolege još od kad su se pre 30 godina zaposlili i ne izlaze iz njih sve dok ih ne izbace kada odu u penziju. Lično mislim da neki već i ne znaju gde je izlaz. Slepili su se za stolicu. Pri ruci im je kuvalo za kafu, imaju telefon da se jave kući i pozdrave najbliže. U posetu im dođe neko iz susedne kancelarije pa tako vode i društveni život.

Nego, hteo sam samo da kažem, evo me nazad u mesnoj zajednici i kako vidim, sve je u redu. Vodovod i dalje gradi svoje novo postrojenje (sad sa radovima kasne već pola godine), ulice su i dalje rupičaste i pune zakrpa, pored novih, podzemnih kontejnera neki sugrađani i dalje ostavljaju svoje smeće pored njih. Godinama su naše komšije dolazile i tražile da se na raskrsnici Fruškogorske i D. Spasić postave usporivači saobraćaja, popularno nazvani „ležeći policajci“, a sada kada su oni postavljeni, traže da se uklone. Stanje je, dakle, redovno.

Saša Zorkić


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar

 

Vrh strane

 

ULICE MZL
STATISTIKA MZ "LIMAN"

 

GRAD

Organizacija Grada Novog Sada

Gradske četvrti
Novog Sada

Javna preduzeća
čiji je osnivač skupština grada

Javno-komunalna preduzeća

Mesne zajednice
Novog Sada

 

LIMAN

 

Šta zanči reč liman?
Znate li šta znači reč liman?

LIMAN KROZ ISTORIJU
Sve je počelo 1764. sa Velikim limanom...

LIMANI - gradske četvrti Novog Sada
Koliko ima limana u Novom Sadu? Četiri. A znate li gde je koji?