Poslednja izmena
26.11.2009

 

 

 

 VESTI  
Komentari
Kakvo nam je grejanje?
sastanak sa predsednicima skupština stanara zgrada
 

18.11.2009.

Kliknite na slike

DSCN5266.jpg (103687 bytes)
DSCN5264.jpg (195639 bytes)
DSCN5265.jpg (77433 bytes)
DSCN5270.jpg (155245 bytes)
DSCN5262.jpg (87712 bytes)

Juče, 17. novembra 2009. predsednik Saveta MZ, Marko Vojnović, je održao sastanak sa predsednicima skupština stanara zgrada. Tema je bila: "Grejanje i kako ste zadovoljni grejanjem". U pozivu za sastanak najvaljen je dolazak generalnog direktora JP "Toplana", odnosno nekog njegovog zamenika. Međutim, iz Toplane nije došao NIKO! Kako je g. Vojnović objasnio, dogovor o dolasku predstavnika Toplane je postigunt pre dva dana, juče je on potvrđen, da bi samo nekoliko sati kasnije iz Toplane stiglo obaveštenje da, navodno zbog drugih poslova, s njihove strane na sastanak neće doći niko!

Ovo obaveštenje i obrazloženje je razočaralo, pa i revoltiralo sve prisutne na sastanku. Neki su se pozivu da dođu u MZ odazvali samo zato da bi iz prve ruke čuli objašnjenje za veoma loše grejanje po zgradama. Druge, izostanak predstavnika Toplane nije iznenadio jer, kako su istakli, takvo ponašanje Toplane je sasvim u skladu sa omalovažavajućim odnosom kakav Toplana ima prema svojim potrošačima ("Njih mi uopšte ne interesujemo", "Normalno bi bilo da oni zovu nas, a ne da ne dođu", "Kao da smo mi njihov servis", "Javnim preduzećima dominiraju stranke, njih interesuje samo politika", "Pojave se samo uoči izbora i tada nam dolaze u stan, donose cveće, a kad izbori prođu onda ih interesuje samo kako će da razgrabe..." itd.).

Više predstavnika skupština stanara je iznelo konkretne probleme s kojima su naši građani suočeni na početku grejne sezone. Generalno uzev, svi su veoma nezadovoljni i ogorčeni. Za novac koji građani plaćaju, dobijaju veoma slabo grajanje, ili ga čak i ne dobijaju (Fruškogorska 21 iznad sedmog sprata). Zatraženo je i preispitivanje gradske odluke o minimalnoj temperaturi u stanovima. Zamereno je Toplani i što su svoje kontrlolore za proveru visine temperature poslali u doba dana kada su stanovi najtopliji.

Na kraju je donesen zaključak da MZ, o problemu grejanja i neodazivanju predstavnika Toplane na poziv građana, treba da obavesti gradonačelnika i da orgaizuje konferenciju za štampu na kojoj će građani javno i argumentovano izneti probleme u vezi grejanja.

Sa satanka u MZ:

"Zvala sam ih na kolače i sarmu...."

 

 


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar

 

Vrh strane

 

ULICE MZL
STATISTIKA MZ "LIMAN"

 

GRAD

Organizacija Grada Novog Sada

Gradske četvrti
Novog Sada

Javna preduzeća
čiji je osnivač skupština grada

Mesne zajednice
Novog Sada

 

LIMAN

 

Šta zanči reč liman?
Znate li šta znači reč liman?

LIMAN KROZ ISTORIJU
Sve je počelo 1764. sa Velikim limanom...

LIMANI - gradske četvrti Novog Sada
Koliko ima limana u Novom Sadu? Četiri. A znate li gde je koji?